Novi Sad, ul. Kraljevia Marka 3 info@centarnacionalnestrategije.org +381648695678

Laslo Dubajić

laslo-dubajic

Laslo Dubajić, rođen 1959.godine, advokat u Novom Sadu. Od 1986.godine profesionalno uključen u pravosuđe. Osnivač advokatske kancelarije „Laslo Dubajić“ u Novom Sadu od 1988.godine.

Advokatska karijera usmerena je prvenstveno na „civil“ – građansko pravne odnose i privredno pravo, a u manjoj meri na „deliktno“ – krivično i prekršajno pravo. Osnivač i koordinator tima koji se bavi zastupanjem fizičkih i pravnih lica pred organima pravosuđa, državne uprave i lokalne uprave; pravnim konsaltingom privrednim subjektima – analiza pravnog statusa u spornim odnosima, procena rizika, instrumenti pravne zaštite, savetodavna uloga pri donošenju odluka organa upravljanja privrednih subjekata kao klijenata.

Kao prva generacija polaznika u Srbiji, tokom 2002. godine pohađao kurs specijalizacije iz Građanskog i Privrednog prava Evropske Unije – Pravni fakultet u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom Deutsche Stiftung für Internationale Rechtliche Zusammenarbeit E.V. IRZ and Deutscher Akademischer Austauschdienst.

Predsednik Nadzornog odbora „Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine“ (Dečija bolnica) u Novom Sadu u periodu 2012. – 2016. U okviru ovog mandata, zajedno sa organima upravljanja Instituta, učestvovao i sproveo brojne humanitarne akcije kao i akcije podizanja kvaliteta rada Instituta na svetski nivo. Član tima za rukovođenje i tima za upravljanje u postupku ispunjenja uslova akreditacije zdravstvenih ustanova pri Agenciji za akreditaciju Republike Srbije 2015-2016.

EnglishSerbian