Novi Sad, ul. Kraljevia Marka 3 info@centarnacionalnestrategije.org +381648695678

Nemamo jasnu viziju o budućnosti

Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je cveng_pic_gyerman_srb.jpgU zadnjih 20-ak godina u našem društvu se u kontinuitetu priča o identitetu ovog ili onog naroda, o istoriji, o tome koliko je svet pravedan ili manje pravedan, koliko je koja nacija oštećena i sl. Obnova nacionalnog identiteta predstavlja jednu od najosnovnijih i najprisutnijih tema na konferencijama, predstavljaju okosnicu političkih programa i daje motivacioni oslonac govornicima koji nastupaju u javnosti.
Bez obzira na ovu činjenicu mi još uvek ne možemo da pričamo o preokretu ili o probijanju nekih barijera iz prošlosti, mi još uvek nemamo nacionalnu strategiju. Nemamo jasnu viziju o budućnosti i nemamo u našim glavama definisanu sliku o tome kako želimo da izgleda naše društvo u budućnosti.
Centar nacionalne strategije (www.cns.in.rs) svojim radom planira da izgradi i podeli sa javnošću svoju viziju i definisanu sliku o tome na koji način da se formira strategija budućnosti na različitim nivoima društva i života. Pred nama je dug put, pred nama je veliki posao koji možemo i moramo da odradimo uz kvalitetnu organizaciju aktivnosti, profesionalnim pristupom rešavanju problema u društvu, širenjem osnovnih načela strateškog razmišljanja, edukacijom i informisanjem svih članova društva. Istvan Gyerman

Ostavite odgovor

EnglishSerbian